Start  /  Pozostały sprzęt  /  Urządzenia do obróbki mięsa  /  Piły do cięcia mięsa seria 1600/1800

Piły do cięcia mięsa seria 1600/1800

Piły do cięcia mięsa schłodzonego, mrożonego, mięsa z kością, kości itp. pozwalają na precyzyjne cięcie w plastry o regulowanej grubości wyżej wymienionych produktów. Nowoczesna, stabilna konstrukcja spełnia wszystkie wymogi norm europejskich.

Dane techniczne: 

Model

Długość taśmy tnącej mm

Wysokość cięcia mm

Moc silnika W

1600

1600

210

740

1800

1800

300

740


Napęd:
silnik elektryczny, jednofazowy 220 V (wszystkie elementy elektryczne umieszczone są poza obszarem roboczym)

Konstrukcja:
cała konstrukcja wykonana z aluminium anodowanego, polerowanego odporna na korozję oraz inne czynniki zawarte w mięsach i wędlinach. Blat roboczy, tacka na odpady - stal nierdzewna.

Ostrze:
taśma stalowa z hartowanymi ząbkami, gęstość ząbków należy dostosować do rodzaju ciętego produktu

Wyposażenie:
 - popychacz do bezpiecznego przesuwu mięsa w czasie cięcia
 - porcjoner do regulacji grubości ciętych plastrów
 - mikrowyłącznik zabezpieczający przed uruchomieniem piły przy otwartej obudowie
 - dwubiegunowy wyłącznik wraz z układem elektronicznym zabezpieczający przed samoczynnym uruchomieniem się urządzenia po zaniku napięcia (przerwie w zasilaniu)
 - hamulec zatrzymujący taśmę natychmiast po użyciu przycisku STOP lub wyłącz
 - taca na odpadki

Opcje:
 - na zamówienie zasilanie 380 V

Szanowni Państwo, większość towarów prezentowanych na naszej stronie internetowej posiadamy ,od ręki, na stanie w magazynie. Udzielamy wysokich rabatów od cen fabrycznych. Zapewniamy transport Gratis. Dziękujemy za wybór naszej oferty. *** Urządzenia chłodnicze *** Meble sklepowe *** Pozostały sprzęt ***